Afwerkingen


 


Afwerklaag

Er zijn vele manieren om een houten vloer van een afwerklaag te voorzien. De meest gangbare zijn:

  • Oliën/ hardwaxoliën van de houten vloer
  • Lakken van de houten vloer
  • Kleuring doormiddel van olie + aflakken

Bij Parketmann BV hebben we een sterke voorkeur voor producten die zich al jaren hebben bewezen bij onze klanten. Al onze klanten ontvangen bij een nieuwe of gerenoveerde vloer een passend onderhoudsadvies met de bijbehorende producten.

 

Oliën/ hardwaxoliën

Bij Parketmann Bv wordt 80% van de door ons opgeleverde vloeren behandeld met een 2 Componenten hardwaxolie. Deze hardwaxolie functioneert als een effectieve afwerklaag.

De Olie trekt in de houten vloer en voedt de bovenste millimeters en is als afwerkingslaag de meest natuurlijke matte afwerking. Eventueel is de hardwaxolie in 40 kleuren beschikbaar om uw houten vloer een trendy en eigen uitstraling te geven.

Voordelen

– Relatief makkelijke in het onderhoud te reinigen met water en vloerzeep

– Lokaal op de meest belopen/gebruikte plekken te behandelen met een onderhoudsolie.

Voor het opkleuren en maskeren van krassen of vale plekken

– Af te werken met een externe hardwaxlaag voor extra bescherming

– Professioneel te onderhouden halverwege de doorlooptijd voor een vloer als nieuw!

Nadelen

– Een olie/hardwaxolie houd altijd een enigszins ‘open’ structuur hierdoor wat gevoeliger voor vuil & Vocht.

– Slijtage is bij kleuringen eerder zichtbaar.

Lak

Lak vormt een slijtvaste ondoordringbare laag op de houten vloer, het trekt in de houten vloer, de poriën van het hout raken verzadigd en zo ontstaat dan een beschermlaag deels in en op de houten vloer. Tegenwoordig is de lak op waterbasis. Bij lakken wordt op het hout meerdere lagen lak ter bescherming aangebracht.

Voordelen

– Het grote voordeel van een gelakte houten vloer is dat de vloer makkelijk te reinigen is. Het          schoonhouden kan met gewoon handwarm water, eventueel af en toe met een parketreinigingsmiddel.

Nadelen

– Nadeel van lak is dat als de vloer beschadigd is dit praktisch niet plaatselijk bij te werken is.

Kleuring doormiddel van olie + aflakken of externe hardwaxlaag

Uw houten vloer kleuren maar toch een lakafwerking als slijtlaag? Ja dit kan! Tegenwoordig zijn er mogelijkheden om uw vloer in elk gewenste tint te kleuren en af te lakken voor een onderhoudsarme houten vloer.

Toch een meer natuurlijkere look waarbij de houtnerf zichtbaar blijft dan raden wij aan een hardwaxlaag aan te brengen. Dit zit qua onderhoud tussen een lak en hardwaxolie in. Slijtage van de kleuring is minder zichtbaar daar deze afgesloten word door de hardwaxlaag. Toch is onderhoud eenvoudig en kan de vloer vochtig worden gereinigd. Daar komt bij dat bij knoeien er niet direct vlekken ontstaan.

 BENIEUWD WAT WIJ VOOR U KUNNEN DOEN?


026-3527421


 WIJ ZIJN BEREIKBAAR VAN MAANDAG T/M ZATERDAG


 09.00 - 17.00 uur